Lapas

trešdiena, 2016. gada 27. jūlijs

Rudenī gaidāmas izmaiņas elektrības tarifā

No 1.augusta stājas spēkā jaunie AS "Sadales tīkls" tarifi elektroenerģijas piegādei.
Vairāk informācijas
 https://www.sadalestikls.lv/lat/klientiem/sistemas_pakalpojuma_tarifi/pazinojums_par_tarifu_projektu/

Neskatoties uz to, ka DKS "Misas lauki", kā vienota juridiska persona, ir liels elektroenerģijas patērētājs, atbilstoši jaunajiem noteikumiem arī mūsu ikmēneša rēķins pieaugs.
Gada periodā vidējais elektrības patēriņš mēnesī Misas laukos ir 10800 kWh un atbilstoši jaunajiem tarifiem pie šāda patēriņa ar ievadaizsardzības aparāta lielumu 160A sagaidāms ikmēneša maksas par sadali pieaugums ~70,00EUR apmērā.

Aprēķina kalkulatori ir pieejami Sadales tīkli mājaslapā -
https://www.sadalestikls.lv/lat/klientiem/sistemas_pakalpojuma_tarifi/tarifu_kalkulators/

Lai DKS varētu norēķināties par saņemto elektrību šis ikmēneša pieaugums būs jāiekļauj mūsu vietējā tarifā (aptuveni +0,007EUR). Sakarā ar to, ka oktobrī būs jāpārslēdz arī līgums par elektroenerģijas cenu un tā vēl nav zināma, lai tarifa izmaiņas nebūtu jāveic divas reizes, vietējā tarifa izmaiņas veiksim tikai pēc šī līguma noslēgšanas. Līdz tam brīdim rēķina maksas starpība tiks segta no biedra naudas iemaksām.

Pozitīvais šajā situācijā ir tas, ka nekādas izmaiņas biedriem savos elektrības pieslēgumos - jaudā vai fāžu skaitā nav jāveic, tāpat arī nekādas papildu maksas par pieslēgumiem nebūs. Citos ciematos, kuros katram biedram ir individuālais līgums ar elektrības piegādātāju, arī gadījumos, kad elektrības patēriņš ir 0, būs jāmaksā par pieslēgumu vairāk kā 4EUR mēnesī.
Tas vēlreiz apstiprina šī gada kopsapulcē pieņemto lēmumu saglabāt un veikt vietējā elektrotīkla kapitālo remontu pareizību!

Informācija sekos

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru