Lapas

trešdiena, 2016. gada 20. janvāris

Talkas 16.01.2016. rezultāti

Uz talku 16.janvāra rītā, neskatoties uz salu aptuveni -15 grādiem ap plkst.10.00 un -10 grādiem talkas noslēgumā ap plkst.13.00, ieradās 11 cilvēki.
Talkas laikā sakopts vēl viens posms galvenā ceļa, tādējādi uzlabojot satiksmes drošību un Misas lauku vizuālo izskatu. Pie viena zemes gabala apgriezti krūmi, kas ieauguši elektrotīklā.

Pēc pasākuma bija gan ugunskurs, gan uzkodas. Tāpat dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar 2015.gada finanšu kopsavilkumu un budžeta/darbu plāna projektu 2016.gadam. Šī informācija drīzumā tiks izlikta arī uz ziņojumu dēļa.

DKS Misas lauki talkas izmaksas 0,0 EUR

Sakoptais posms
Sakoptais posms



Pirms krūmu apzāģēšanas
Pēc krūmu apzāģēšanas
P.S.

Ideālā gadījumā katra zg. saimniekam jārūpējas par pieguļošās teritorijas sakopšanu un elektrotīkla aizsargjoslas ievērošanu, bet DKS būtu jāpiepalīdz tikai smagākos gadījumos. Pagaidām šādu kārtības apziņu visā Misas lauku teritorijā vēl neesam sasnieguši.

Kas jāzina ikvienam saimniekam:
Ja ceļi būs aizaudzēti ar krūmiem un koku zariem - greideris ceļu nelīdzinās, traktors sniegu netīrīs, bet atkritumu konteinerus būs jāstumj uz galveno ceļu. Tāpat ņemot vērā, ka pēdējos gados ciematā ir bijuši vairāki ugunsgrēki, kur bijusi nepieciešama VUGD palīdzība, ir jāpiedomā vai konkrētajā šķērsielā netraucēti un bez aizkavēšanās var iebraukt un izvērsties lielgabarīta transports.

Ja elektrotīklam netiks nodrošināta pietiekama aizsargjosla, tiks apdraudēta elektrodrošība un no biedru naudas iemaksām maksāsim par zudumiem. 2015.gadā kopējie elektrības zudumi ir bijuši ~1500,00 EUR, kas daļēji tiek izskaidroti tieši ar aizsargjoslas neievērošanu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru