Lapas

otrdiena, 2020. gada 18. februāris

Asenizators 2020

Arvien stingrākas kļūst valsts un pašvaldības prasības vides piesārņojuma mazināšanai, tajā skaitā pastiprinās kontrole pār regulāru asenizācijas pakalpojumu izmantošanu obligātā kārtā. Attiecīgi ēkām, kurās ir patstāvīgi deklarēti iedzīvotāji vai arī nedeklarēti patstāvīgie iedzīvotāji, regulāri vairākas reizes gadā ir jāizmanto asenizatora pakalpojumi, pretējā gadījumā var tikt piemērots administratīvais sods.

Asenizatora pakalpojumi ir jāizmanto, ja ir izbūvētas izsmeļamās tvertnes. Arī bioloģiskās attīrīšanas sistēmu saturs ir jāizved, lai gan tas ir jādara krietni retāk, parasti 1 reizi gadā.

Viens no šāda pakalpojuma sniedzējiem ir Baldones komunālais dienests, asenizators ierodas otrdienās, viena izvešanas reize maksā aptuveni 40EUR. Pieteikšana notiek pa tālruni - 67932700 vai epastu baldonebuks@inbox.lv.

Šo pakalpojumu nodrošina arī citi uzņēmumi, piemēram, no Iecavas, Ķekavas vai Rīgas.

Noteikti jāpieprasa čeks, kurā redzams kam un kāds pakalpojums sniegts, to būs jāuzrāda, ja ieradīsies pārbaude.

Kategoriski aizliegts novadīt neattīrītus kanalizācijas ūdeņus grāvju meliorācijas sistēmā, par šo pārkāpumu var piemērot ne tikai administratīvo sodu, bet var tikt izskatīta arī nopietnāka atbildība par būtisku vides piesārņošanu.

Kanalizācijas ūdeņu saturā videi viskaitīgākie ir dažādi mazgāšanas līdzekļi (no veļas mašīnām, trauku mazgāšanas līdzekļi). Tādēļ ieteicams izmantot pēc iespējas videi draudzīgāku un bioloģiskāku sadzīves ķīmiju. Ar pārējo kanalizācijas saturu labi palīdz tikt galā dažādas baktērijas, kuras iespējams šim nolūkam iegādāties celtniecības veikalos, piemēram, TRIBIO.

Šovasar notiks vietējo grunstūdeņu un arī grāvjos tekošā ūdens analīzes.

Rūpēsimies par vidi mūsu ciematā!

Nepieļausim gruntsūdeņu piesārņojumu!

1 komentārs:

  1. Vai mūsu ciemata piemājas kanalizācijas sistēma ir jāreģistŗē?
    https://lvportals.lv/skaidrojumi/335781-piemajas-kanalizacijas-sistemu-registrs-uz-ko-tas-attiecas-2021

    AtbildētDzēst