Lapas

ceturtdiena, 2019. gada 9. maijs

Ūdens pāri slieksnim 2019

Neliela ūdens avārija un tās likvidēšanas gaita.

2019.gada 26.aprīlī dienas vidū saņemts zvans no Misas lauku iedzīvotāja, kas informē, ka kaimiņa teritorijā pāri pirts ēkas durvju slieksnim ārā strauji plūst ūdens. Nekādi ūdens atslēgšanas krāni uz ielas pretī īpašumam neesot atrodami.
Ierodoties konkrētajā zemesgabalā, konstatēts, ka zemesgabals ir aplūdis un ūdens strauji turpina plūst ārā no pirts ēkas zem durvīm, ūdens atslēgšanas krānu nav, caur ēkas logu redzams tās iekšpusē esošs ūdens krāns no kura plūst ūdens. Sazvanot īpašnieku, saņemta informācija, ka ūdens atslēgšanas krāns pieslēguma vietā pie centrālā ūdens vada atrodas dziļi zem zemes. Ierasties īpašumā un novērst avāriju saimnieks operatīvi nevar, jo atrodas pārāk tālu. Ūdens noplūdi no ēkas ārpuses novērst nav iespējams. Vienojamies, ka iekļūšanai ēkā, lai nebojātu durvis, tiks atlauzts logs.
Drošības apsvērumu dēļ visam īpašumam tiek atslēgta elektrība.
Loga rāmis ir jau bojāts un no tā veiksmīgi tiek izņemtas stikla rūtis, tās nesaplēšot.
Ūdens dziļums ēkā sasniedz aptuveni 20cm. Tiek identificēts, kādas ir nepieciešamās santehnikas detaļas avārijas novēršanai. Redzams, ka ūdens krāns ir pārlūzis uz pusēm, kas visticamāk radies uz ziemu neizlaistā ūdens dēļ, kas sasalis un bojājis ūdens krānu.
Jauns ūdens krāns un pāreja tiek paņemta no centrālās ūdensapgādes sistēmas uzturēšanai iegādātajām rezervēm. Tiek uzstādīts jauns ūdens krāns un tas tiek aizgriezts.
Avārija novērsta.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru