Lapas

sestdiena, 2020. gada 18. aprīlis

Melnā seguma uzklāšanas iespējas 2020

Atbilstoši pagājušā gada pavasara kopsapulcē nolemtajam par izpētes veikšanu melnā seguma uzklāšanas iespējām uz mūsu ciemata galvenā ceļa, veikta cenu aptauja, kuras rezultātā būtiski vislētākais piedāvājums pagaidām saņemts no uzņēmuma SIA "SV ceļu būve" - dubultās virsmas apstrāde (segums kā Dzimtmisā). 

Posms no vārtiem līdz pēdējam krustojumam 670m garumā ar platumu 4,5-5,5m, atbilstoši esošajam ar šķembām klātajam ceļam.Summa 19000EUR.


Izdalot uz aktīvo biedru skaitu sanāk ~130EUR.Uzņēmums kā bonusu piedāvā uzstādīt ātrumvaļņus (gulošos policistus).


Ieguvumi-

1. Nav putekļu;
2. Samazināts transporta nolietojums;
3. Klusāks segums;
4. Ekonomija uz ikgadējiem greidera pakalpojumiem un šķembu pievešanu, vidēji gadā šķembas 2,5 kravas un greideris 3,5 reizes 600EUR;
5. Ciemta prestiža un īpašumu vērtības pieaugums;
6. Iespēja braukt
 ar skrituļslidām un skrituļdēļiem;
7. Spriežot pēc Dzimtmisas situācijas, nekādi remonti nav paredzami vismaz 6 gadus. Jāatzīmē, ka Dzimtmisas ceļu ikdienā izmanto gan baļķvedēji, gan autobusi un cits smagais transports, neskatoties uz to nolietojuma pazīmju nav. Šāda noslodze nav paredzēta mūsu iekšējam ceļam, tātad kalpošanas laiks prognozējams lielāks.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā, veicot cenu aptauju, zemākās cenas piedāvājums bija 30000EUR. Tātad šī brīža situācija pasaulē, liek uzņēmumiem samazināt cenas, ko varam saukt par izdevīgu brīdi šāda projekta realizācijai.


Šobrīd notiek darbs, lai saņemtu Baldones novada pašvaldības līdzfinansējumu, šādā gadījumā biedra iemaksa būtu vēl mazāka.


Ņemot vērā, ka kopsapulci pulcēšanās ierobežojumu dēļ organizēt nedrīkst. Lūdzu izteikt viedokli par šāda projekta realizēšanu mūsu ciematā šī gada vasaras laikā, atsūtot viedokli elektroniski uz e-pastu misaslauki@inbox.lv līdz 25.04.2020.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru