Lapas

sestdiena, 2016. gada 21. maijs

Kur ir elektrība?

Piektdien 20.maijā aptuveni no plkst.12.00 līdz 16.30 Misas laukos nebija elektrības, tas saistīts ar avāriju Sadales tīklu (Latvenergo) tīklos, visi kas ir pieteikušies SMS apziņošanai http://misaslauki.blogspot.com/2015/11/apzinosana-ar-sms.html saņēma pārsūtīto Sadales tīklu paziņojumu.
Šādā situācijā DKS spēkos nav nodrošināt elektrības padevi, jo mēs elektrību neražojam, bet uz savām līnijām saņemam to pa Sadales tīklu līnijām.
Ja ir vēlme mēģināt steidzināt Latvenergo darbiniekus, to var darīt zvanot uz Sadales tīklu klientu tālruņiem - 80200403 vai 80200404.
Visprātīgākā rīcība šādā gadījumā būtu netraucēt profesionāļiem strādāt.

Sestdien 21.maijā no plkst.11.00 līdz 19.00 tika veikti plānoti un kopsapulcē izrunāti remontdarbi, nomainot bojāto 3 elektrolīnijas līnijas sadales skapi un pārvietojot to ārpus privātīpašuma teritorijas.
Par plānoto darbu paziņojumus saņēma 3 līnijas lietotāji, kas ir pieteikušies SMS apziņošanai.
Remontdarbu laikā tika atslēgta elektrība 3 līnijā, un vairākas stundas šīs līnijas lietotāji bija bez elektrības padeves.
Darbu procesa laikā, iespējams, slodžu izmaiņu rezultātā atslēdzās vecā parauga automātiskais slēdzis (palaidējs) pie transformatora otrajai līnijai. Kā rezultātā elektrības padeve atslēdzās arī otrajai līnijai. Mēģinot atjaunot elektrības padevi otrajai līnijai, tika konstatēts, ka slēdzis nedarbojas, izjaucot slēdzi tika konstatēts, ka tas faktiski vairs nav derīgs lietošanai, jo ir oksidējies, korodējis utt., jo kopš tā uzstādīšanas 1983.gadā nekādi uzlabojumi vai modernizācijas darbi nav veikti. Šobrīd slēdža funkcionēšana ir nodrošināta pagaidu variantā, tas nozīmē ka elektrības padeve 2 līnijā var nebūt patstāvīga, līdz brīdim, kad tiks sagādātas nepieciešamās rezerves daļas un veikti remontdarbi.

Paldies Aldim un Ēvaldam, kuri aktīvi iesaistījās problēmu risināšanā!

Remontdarbi 3 līnijā tika veiksmīgi pabeigti, kā iepriekš plānots.

Plānotie darbi notiek brīvdienās, tādēļ, ka elektriķis uz Misas laukiem var atbraukt tikai ārpus sava pamatdarba laika! Pieņemot elektriķi patstāvīgā darbā, jābūt gataviem arī maksāt patstāvīgu algu, nevis tikai par konkrēto darbu izpildi.

Tuvākie nākamie darbi elektrotīkla sakārtošanai -
1. Jaunatklātā problēma - automātisko slēdžu remonts pie transformatora - atslēgums visām līnijām ap 2 stundām
2. Pieslēguma izbūve jaunam lietotājam pirmajā šķērsielā - atslēgums 4 līnijā ap 1 stundu
3. Daļēji nolūzuša pieslēguma kabeļa nomaiņa piektajā šķērsielā - atslēgums 2 līnijā ap 1 stundu
4. Plānotā stabu nomaiņa - nepieciešamais atslēguma ilgums vēl tiek rēķināts

Priekšā vēl ir daudz darba un daudz atslēgumi (cerams, ka tikai plānoti), lai sakārtotu vietējo elektrotīklu.

Priekšlikumus ar citiem darbu organizācijas variantiem var rakstīt komentāros vai uz e-pastu.

P.S.
Sestdien 21.maijā mūsu kooperatīvam apritēja 35 gadi kopš tā dibināšanas, to atzīmēsim Līgo pasākumā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru