Lapas

sestdiena, 2018. gada 15. decembris

Īpašumu drošība, būsim modri 2018

Misas laukiem tuvākajās apdzīvotajās vietās konstatētas zādzības no īpašumiem, par šo faktu plaši pieejama informācija internetā. No privātmājām tiek zagtas vērtīgas lietas, atsevišķos gadījumos no pagalmiem aizdzītas arī automašīnas.

Kopš zādzībām 2011-2014 gadā Misas laukos viss bijis mierīgi, tomēr nav pamata zaudēt modrību!
Piemēram, šī gada 16.novembrī Misas laukus "apmeklēja" zemāk redzamais auto VOLVO S40 tumši zilā krāsā ar Lietuvas valsts numurzīmēm CNN819 kurā atradās divi pasažieri kapucēs. Transportlīdzeklis uzturējās Misas lauku teritorijā 15minūtes izbraukājot lielāko daļu šķērsielu.

Misas lauku iedzīvotāji konstatējot šādus aizdomīgus transportlīdzekļus vai aizdomīgas personas mūsu teritorijā tiek aicināti informēt tiesībsargājošās iestādes.

Pašvaldības policija Baldone
http://www.baldone.lv/lv/sabiedriba/sabiedriska_kartiba_/

Valsts policija Baložu iecirknis
http://www.vp.gov.lv/?id=153&said=62&topid=157

Jāatceras, ka nepiederošām personām nav ko darīt Misas lauku teritorijā, ikvienam no mums ir tiesības pieklājīgi pajautāt nepazīstamai personai, ko tā dara šajā teritorijā, pie iespējas uzņemot personas vai transportlīdzekļa attēlus, fiksējot īpašas pazīmes un numurzīmes.

Īpašuma drošību paaugstina un var palīdzēt mazināt potenciālos zaudējumus:
- signalizācija
- videonovērošana
- apsardzes pakalpojumu izmantošana
- īpašuma apdrošināšana
- labas kaimiņattiecības un savstarpēja sadarbība īpašumu pieskatīšanā
- pastaigas un iedzīvotāju aktivitātes mūsu teritorijā gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā

Kategoriski nav pieļaujama bojātu signalizāciju izmantošana, piemēram, kad signalizācija skan bez iemesla, šādas situācijas vairo līdzcilvēku vienaldzīgu attieksmi. Signalizācijas jāsaved kārtībā, tai skaitā jārūpējas par akumulatoru kapacitāti, lai signalizācija darbotos arī tad, ja nav elektrības.

Liekam satraukumam nav pamata, bet ir ļoti nopietns pamats būt pastiprināti modriem!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru